Cameron Hihglands en KL
Hoi,
Na een paar dagen rust in Singapore, zijn de reiskriebels weer gestegen, dus zijn we vertrokken naar KL de hoofdstad van Maleisie. Lijkt in vele opzichten op Singapore, maar hier is het nog warmer. Dus hebben we al snel besloten de koele luchten van de bergen weer op te zoeken en dus zitten we nu in Cameron Highlans. Hier kun je heerlijk wandelen in de jungle, tusen alle ' tea fields' en genieten van de iets koelere luchten. Morgen gaan we op bezoek bij de theeplantages en de aardbeien boeren en zullen we een local village bezoeken, waar de tradities met het ' nieuwere' leven wordt gecombineerd, ik ben benieuwd, foto's zullen volgen. Daarna gaan we nog een heerlijke dag wandelen om vervolgens verder te reizen naar Tamara Negra, een van de bekendste jungles hier.
Wat een prachtig land is Maleisie zeg, naar wat ik begrepen heb bestaat 50% van het land nog uit jungle en rainforest, onderweg is dat dan ook wat je om je heen ziet. In de mountains (camerong hihgland) zie je de theeplantags met om hen heen de bananenbomen en de palmbomen. Het fruit is hier verrukelijk en de mensen erg behulpzaam, vriendelijk en aardig. Wederom weer heerlijk genieten.
Waarschijnlijk gaan we proberen te snorkelen op een van de eilanden aan de oostkust en hopen we de jungle train dwars door het oerwoud te kunnen nemen, maar we gaan het allemaal zien en beleven. Voorlopig zitten we hier goed met onze versgebakken scones en fruitshakes!
Dus vanuit een aangenaam warm Cameron Highlands gegroet
Marieke ( natuurlijk ook names Peter die in zijn boek verdiept zit!)
Hallo wij zijn benieuwd naar de foto,s vorig jaar om deze tijd zijn wij in kl geweest maar alleen op de luchthaven.Verder vanuit de lucht wel de rijstvelden en
theeplantages gezien.Geniet ze nog groetjes van Richard en Mieke
Wahaaaaa marieke en Peter! Succes in Taman Negara! Hier ben ik dus bijna opgegeten door een tijger! ik lach me kapot, hoop echt niet dat jullie bij hetzelfde reisbureautje hebben geboekt! Ik had geboekt bij bruine hutjes aan een meer en allemaal erg primitief. Vraag voor de zekerheid dat ze een mes of geweer bij zich hebben wat ze bij ons dus niet hadden... en wees voorzichtig als je in een grot gaat slapen tussen de slangen en ratten apen en tijgers...
Verder vroeg je waar we heen zijn gegaan, ook cameron highlands en lankawi.Hier kan je ook wel snorkelen denk ik. Tof om jullie verhalen te lezen en sommige dingen ook erg herkenbaar. Veel plezier nog! xx tessa en ruben
Hallo daar,
hoe is ie? Het klinkt allemaal spectaculair, vooral natuurlijk die aardbeienboeren. Wat een contrasten vinden jullie niet. Dan de enorme hoge wolkenkrabbers en dan de primitieve hutjes. Hoe waren de rijstvelden/theeplantages? Wat een hitte ook. Zo zit je in de Himalaya, zo in Singapore en zo in een rijstveld.....
Lieve groeten van ons en vooral blijven genieten.
Indy en Janneman
Wow, dat ziet er allemaal avontuurlijk uit. Die sneeuw lijkt me toch lastig op die paadjes, vooral als je ook nog ezels als tegenliggers hebt, haha. Maar dat overkomt me hier ook regelmatig moet ik zeggen. Het is hardstikke leuk om de foto's te bekijken. Dan vallen de contrasten pas echt op. De drukke rommelige straten van Khatmandu met openbare lijkverbrandingen en de smetteloze straten (althans, zo lijkt het van hier) van Singapore. Ik ben benieuwd naar de volgende verhalen en foto's. Nog bedankt voor jullie kaart trouwens. Deed mij weer goed.
Groetjes en veel plezier, David
leuk om jullie te volgen op reis
zijn erg benieuwd naar jullie foto's en verhalen
wij gaan in oktober naar bali
en maken een stopover in kl dus zijn wij erg benieuwd
groetjes karin en theo
Cobi is bij mij en hebben jullie site voor ons. Leuk om het te volgen en ben ook benieuwd naar de foto's.
Groeten van Cobi en tot jullie volgende bericht!
Mien uit Mill
Wat leuk om jullie te kunnen volgen tijdens jullie reis. Erg indrukwekkend!
Geniet er van, wij blijven jullie volgen.
De groeten van ons allemaal,
Henk, Jeanet en kids!
PS: welk boek trouwens???
hoi, hoe is het met jullie? Nog ontzettend bedankt voor jullie kaart, ik vond hem echt heel leuk.. Nee, ik heb het nog niet uitgeprobeerd, doe ik nog wel een keer ;)
Ik hoop dat alles goed met jullie gaat en dat jullie veel bijzondere dingen meemaken :)
xxx
Leuk hoor :)
Gefeliciteerd met jullie nichtje!!!
Liefs femke